Sixtijnse kapel bezoeken

Wil jij de Sixtijnse kapel bezoeken in Rome? Lees hier wat meer informatie over de kapel. De Sixtijnse Kapel is de bekendste kapel in het Apostolisch paleis. Dit is het verblijf van de paus in Vaticaanstad en is vaak te bezichtigen als onderdeel van de Vaticaanse musea.

De Sixtijnse Kapel is een van de bekendste binnenruimten ter wereld. Dit komt vanwege de door Michelangelo gemaakte beroemde fresco’s en omdat dit de ruimte is waar de kardinalen in conclaaf bij elkaar komen om een nieuwe paus te kiezen.

De kapel is genoemd naar paus Sixtus IV die de kapel in 1483 liet bouwen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de ruimte zou dienen als grafkapel voor Sixtus en zijn familie, maar het graf is nooit aangelegd. Later werd de kapel gebruikt voor religieuze ceremonies en als schatkamer van de paus.

In 1508 kreeg Michelangelo de opdracht om de plafondschilderingen te maken. Dit werk nam ongeveer vier jaar in beslag. De Sixtijnse Kapel is sindsdien een toeristische attractie en wordt dagelijks door duizenden bezoekers bezocht.

Wanneer je de Sixtijnse Kapel bezoekt, kun je onder andere de volgende fresco’s bekijken:

– De schepping van Adam

– De schepping van Eva

– De verdrijving uit het paradijs

– De aankondiging aan Maria

– De geboorte van Jezus Christus

– De besnijdenis van Jezus Christus

– De Ontmoeting van Jezus met Mozes en Elia op de berg Tabor.

Als je de Sixtijnse Kapel wilt bezoeken, moet je een ticket kopen voor de Vaticaanse musea. Dit ticket geeft je ook toegang tot de andere musea in het Vaticaan, zoals het Gregoriaans Etrusk museum en het Pio Clementino museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.