Wat is een Hedera Helix?

Als je een Hedera Helix hoort, kan ik het me voorstellen dat je niet weet wat dit is. Maar zodra het woord klimop valt, weet je natuurlijk direct wat er bedoeld wordt. Een veel voorkomende plant tegen schuren, muren of tegen een hek aan in vele tuinen. Goed geschikt dus als border voor jouw tuin. Maar de grote vraag, hoe moet je deze planten? Dat wordt hieronder voor jou uitgelegd.

Wanneer kun je een Hedera helix planten?

Eigenlijk kun je gedurende het hele jaar door deze plant aanschaffen en dus ook poten. Behalve bij (strenge) vorst, is het beter om te wachten tot de temperaturen weer een beetje zijn gestegen. Je kunt hiervoor zowel een plek in de zon, schaduw of half-half uitkiezen. De klimop plant is niet zo veeleisend, zolang de grond maar niet te vochtig is.

Om de hedera helix, de klimop, te planten zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken.
– Zorg er eerst voor dat de grond waar de klimop gepoot wordt vrij is van onkruid.
– Maak een sleuf, die ongeveer 1,5 keer zo breed en diep is dan de plant zelf.
– Voeg korrels toe aan deze sleuf voor extra voeding en verzorging, zorg dat je deze mengt met de grond.
– Plaats de plant op de gewenste manier in de net gecreĆ«erde sleuf.
– Voeg aan de sleuf nu voldoende aarde toe en druk deze aan zodat de klimop stevig staat.
– Geeft de hedera helix nu wat water, blijf dit ook een aantal dagen herhalen.

Als het goed is heeft jouw klimop nu een mooie plek in jouw tuin en kun jij hier jarenlang van gaan genieten. Denk er dan wel twee keer per jaar aan om de klimop te snoeien, zodat je de plant in bedwang en de juiste vorm houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.