Geneeskrachtige planten voor in de tuin

Met geneeskrachtige planten en kruiden geef jij je immuunsysteem een boost en houd je jouw lichaam gezond. Deze kun je gewoon in je eigen tuin planten zodat je af en toe wat kruiden kunt plukken voor in het eten of om een gezond kopje thee van te zetten.

Maar welke kruiden en planten hebben allemaal een geneeskrachtige werking? En wat doen ze precies? In samenwerking met voedingsexperts van het online portaal Sundt hebben wij deze lijst voor je samengesteld.

Aloë Vera voor huidproblemen
Aloë Vera is niet alleen een geneeskrachtige plant, maar deze is ook zeer onderhoudsvriendelijk, heeft een mooi uiterlijk en staat schitterend in een rotstuin. Je kunt Aloë Vera zowel inwendig als uitwendig gebruiken. Smeer het verzorgende goedje bijvoorbeeld op je huid als je last hebt van een droge of jeukende huid, of maak er thee van om maagproblemen te verhelpen of de eetlust op te wekken.

Longkruid voor je longen
Longkruid wordt niet voor niets zo genoemd. De bladeren lijken op menselijke longen en het wordt door veel mensen gebruikt bij hoesten, keelpijn en een longontsteking. Ook kan longkruid gebruikt worden om overmatig zweten tegen te gaan als je ziek bent. De roze of paarsblauwe bloemen staan daarnaast prachtig in je tuin in het voorjaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.