3x de mooiste tuinplanten voor in de volle zon

Welke planten zijn geschikt voor de zonnigste en warmste gedeeltes van je tuin? Er zijn veel tuinplanten die houden van een combinatie van zon en schaduw. Maar planten die het uithouden op een standplaats met echt de hele dag zon: die moet je goed uitzoeken. Zeker als de plant in een pot staat kan het wortelgestel zeer heet worden in de zon. Hier zijn maar weinig tuinplanten tegen bestand. De drie mooiste en veelzijdigste opties zetten we hier op een rijtje.

De prachtige Japanse Esdoorn is bekend om zijn bijzondere bladvorm en de indrukwekkende kleuren. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, waarbij de rode veruit het meest wordt gezien. Deze rode varianten worden in de herfst nog een tint donkerder rood en zijn dan werkelijk een lust voor het oog! En het mooie aan deze exotisch ogende boom is dat deze inheems groeit in ons klimaat.

Er zijn zeer veel varianten op de Japanse Esdoorn verkrijgbaar. Zo is er altijd wel eentje die geschikt is voor jouw tuin, of zelfs balkon. Er zijn soorten die je als heester kunt houden, en soorten die tot wel 10 meter hoog worden! Veruit de meeste soorten zullen het prima doen in de volle zon. Sterker nog, een Japanse Esdoorn heeft veel zonlicht nodig om de rode kleuren te behouden. Krijgt de plant te weinig zon, dan zullen de kleuren vervagen.

Hier is wel een kleine kanttekening op zijn plaats. Er is een klein aantal Japanse Esdoorn soorten die niet geschikt zijn voor een standplaats waar de hele dag de zon op staat. Let daar goed op bij aankoop. Deze verlangen een standplaats waar de zon in de middag niet op de bladeren staat. Gebeurt dit wel, dan kan bladverbranding optreden. Zeker bij de jonge boompjes. Zijn de bomen wat ouder, dan is het probleem al minder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.